Klantenservice

Betalen

Uitlaatwereld biedt de mogelijkheid om op meerdere manieren te betalen om er voor te zorgen dat je kunt kiezen voor de betaalwijze waar je zelf het meest bekend mee bent.
Wij bieden de mogelijkheid om onder rembours te betalen of om achteraf te betalen via Afterpay. Afterpay is een bedrijf dat los staat van Uitlaatwereld.nl mochten er vragen zijn over deze betaalmogelijkheid dan kun je ook het beste met Afterpay zelf contact opnemen. De gegevens van Afterpay en verdere uitleg staan op de volgende pagina Klik hier voor meer informatie .
Voor vragen over een andere betaalmogelijkheden kun je contact met ons opnemen.


Verzenden

De producten die je voor half 4 besteld worden dezelfde dag nog ingepakt en opgehaald door DHL. Mocht het voorkomen dat producten niet op voorraad zijn, nemen wij contact met jou op om een zo snel mogelijke afleverdatum af te spreken. Om ervoor te zorgen dat de levering zo spoedig mogelijk gebeurt, kan het zijn dat wanneer je meerdere onderdelen besteld je 2 track and trace nummers ontvangt.


Ontvangen

Bestellingen worden doorgaans de volgende dag geleverd. Hiervan krijg je per mail bericht, met een tijdsbestek van 2 uur. Ben je op dat moment niet thuis, dan wordt het pakket de volgende dag nog een keer aangeboden. Mocht je het pakket op een andere afleverdatum willen ontvangen, geef dit dan tijdig bij ons aan. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen dan kan dit ook.

De levertijd gaat in zodra betaling de ontvangen is. Mocht het leveren van een bepaald product onverhoopt langer duren, dan ontvang je hierover bericht.

Controle bij ontvangst: 
Wij verzoeken je om bij ontvangst de goederen te controleren op eventuele transportschade. Wij vragen je schade te melden binnen 24 uur na ontvangst van het pakket. Dit i.v.m. ons recht tot reclameren van transportschade bij onze transporteur.


Retourneren

Mocht je om welke reden dan ook een bestelling terug willen sturen dan kan dit. Dan kan dat via ons retourservice.
Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.
Voor het retourneren van de bestelling buiten ons retourservice om zijn de retourkosten voor je eigen rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
Graag gebruik het retourformulier voor een spoedige afhandeling.

retourproces

Uitlaatwereld vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door uitlaatwereld.nl in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij uitlaatwereld.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.


Garantie

Op middendempers, einddempers, voorpijpen, tussenpijpen en katalysatoren, gekocht bij Uitlaatwereld.nl, krijgt u 3 jaar garantie. Voor katalysatoren geldt een maximum van 100.000 kilometer. Op roetfilters, gekocht bij Uitlaatwereld.nl, geven wij 1 jaar garantie met een maximum van 60.000 kilometer.

De garantietermijn gaat in zodra u het product ontvangen heeft.
Een katalysator behoort bij een juiste motorconditie minimaal 100.000 km mee te gaan. Een roetfilter gaat bij een juiste werking minimaal 80.000 tot 140.000 km mee. Toch zijn er diverse invloeden die deze levensduur drastisch kunnen bekorten, zoals lood vervuiling, motorafstelling en verkeerde brandstof. Ook rijstijl en korte ritten, waardoor de motor niet op temperatuur komt, zijn van invloed op de levensduur. Als de katalysator of roetfilter voortijdig uitvalt, is daar gewoonlijk een reden voor. Het is belangrijk dat die storing wordt opgelost voordat de vervangende katalysator of roetfilter wordt gemonteerd, om te voorkomen dat ook de nieuwe katalysator of roetfilter beschadigd raakt. Storingen aan de katalysator en roetfilter zijn pas na enige tijd merkbaar en dus is het mogelijk dat alles in orde lijkt, ook de uitlaatgastest, maar dat er toch ergens een storing is die de levensduur kan bekorten.

Als de noodzakelijke reparatie niet gedaan wordt zal de nieuw geplaatste katalysator of roetfilter opnieuw binnen enkele maanden uitvallen en komt dan niet voor garantie in aanmerking.

Bij een garantieaanvraag voor een katalysator is het altijd noodzakelijk om een 4-gastest uitdraai mee te sturen met de defecte katalysator. Iedere garantieaanvraag wordt zorgvuldig afgehandeld en beoordeeld door Uitlaatwereld.nl en de fabrikant. Garantie is niet overdraagbaar.
Neem contact met ons op voor een garantieformulier voor het retourneren van een onderdeel.

 

Veilig winkelen

Uitlaatwereld maakt gebruik van een beveiligde SSL-encryptie waardoor jou privé gegevens gewaarborgd blijven. De gegevens die aan worden geleverd worden niet verstrekt aan derden. (hieronder meer informatie over de SSL-encryptie).Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk om dit te garanderen. Bekijk de website van het Webshop Keurmerk voor alle voorwaarden waar Uitlaatwereld aan moet voldoen.

SSL-encryptie

Om u als klant te beschermen, gebruiken wij veilige coderingstechnologieën. Middels SSL (Secure Socket Layer) worden uw persoonlijke gegevens versleuteld (voor derden niet zichtbaar) op onze site gebruikt. Zo kunt u er zeker van zijn, dat uw gegevens alleen voor u en onze server zichtbaar zullen zijn. Wanneer u op onze SSL-beveiligde site komt, onderzoekt uw browser of onze server het juiste SSL-certificaat bevat. Een SSL digitaal certificaat is een elektronisch dossier dat unieke computers en servers identificeert. De digitale certificaten staan de cliënt (browser) toe om de server authenticatie te controleren voordat er een SSL-verbinding tot stand wordt gebracht. Wanneer uw computer de gegevens vrij geeft worden deze m.b.v. 128 bits encryptie over het internet naar onze server gezonden.

Bij alle onderdelen van onze site waar uw gegevens gebruikt worden, zoals bij het bestellen, betalen of inloggen, gebruiken wij SSL-encryptie. U kunt dit heel gemakkelijk controleren. Wanneer u zich op een versleuteld gedeelte van onze site bevindt, ziet u een slotsymbool rechtsonder in uw browser verschijnen. Daarnaast verandert ook de URL van “http://” in “https://” wat ook aangeeft dat de pagina beveiligd is.

Indien u nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van Uitlaatwereld, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt u verder als u informatie nodig heeft over uw gegevens of als u deze wilt wijzigen. In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt u op deze pagina altijd de meest recente informatie. Uitlaatwereld behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring.


Klachten afhandeling

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, reguliere post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:
Uitlaatwereld.nl
Vriezendijk 33a
7683 PL Den Ham

Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging.

Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.
Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kun je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Uitlaatwereld.nl bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om je geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).We zijn bereikbaar via telefoon, email, whatsapp en/of via facebook messenger maar je mag natuurlijk ook gewoon langskomen.


VezendwijzeVerzendkostenToelichting
Nederland € 9,00 1 - 2 dagen
België € 16,00 1 - 2 dagen
Duitsland € 16,00 1 - 2 dagen
Frankrijk € 16,00 1 - 2 dagen


BetaalwijzeBetaalkostenToelichting
Vooruitbetaling Gratis Naar onze rekening NL13INGB0006229514.
iDEAL Gratis Direct betalen via internetbankieren met je eigen bank. Voor Nederland
MisterCash Gratis Direct betalen via internetbankieren met je eigen bank. Voor België
Contant bij afhalen Gratis Bij ons in de winkel.
Pin bij afhalen Gratis Bij ons in de winkel.
PayPal Gratis Veilig en makkelijk betalen.
Afterpay + €0.95 U ontvangt na 4 dagen de faktuur met een betalingstermijn van 10 dagen. Klik hier voor meer informatie
Creditcard + €0,25 en 2,8% Veilig betalen via je creditcard naar keus.


Openingstijden
Maandag 9:00 - 17:30
Dinsdag 9:00 - 17:30
Woensdag 9:00 - 17:30
Donderdag 9:00 - 17:30
Vrijdag 9:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 15:30